Electrode lassen Hoogeveen

Bij Dutch Power Welding in Hoogeveen lassen we staal, roestvaststaal, gietijzer, gietstaal en gietaluminium met deze lastechniek. Electrode lassen is een veel gebruikte vorm van lassen, omdat het veelzijdig is vanwege de vele soorten elektrodes die beschikbaar zijn.

De techniek achter elecktrode lassen in Hoogeveen

Electrode lassen word ook wel booglassen met beklede electrode (BMBE) genoemd. Er wordt een elektrische boog getrokken tussen de electrode en het werkstuk. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om de elektrode en het werkstuk te laten smelten. De elektrode bestaat uit een metalen kerndraad en een bekleding. De kerndraad geleidt de stroom en dient als toevoegmateriaal. Als de boog ontstoken is, smelten de kerndraad en de bekleding. Door de stoffen die in de bekleding zijn toegevoegd komen er gassen vrij die helpen de boog in stand te houden. Deze stoffen beschermen ook het vloeibare materiaal tegen invloeden van de buitenomgeving. Er vormt zich uit de bekleding een beschermende slak die zich op de uiteindelijke las vastzet. Verder kan de bekleding extra legeringelementen bevatten.

Veelzijdig elecktrode lassen in Hoogeveen

Het BMBE/Electrode lassen is enorm veelzijdig door de diverse verkrijgbare elektrodebekledingen (rutiel, basisch en cellulose). Vele materiaalsoort kunnen we lassen en met dit lasproces.

Op locatie lassen

Wij van Dutch Power Welding kunnen staal op locatie electrode-lassen.
Met onze bedrijfswagens en mobiele electrode-lasapparatuur ontzorgen we u bij uw lasklus.
De resterende opgenoemde elektrode lastechnieken geschieden in de werkplaats.

Benieuwd wat Dutch Power Welding voor ú kan Elektrode-lassen? Neem dan contact met ons op: