Mig Mag lassen Hoogeveen

Een van onze disciplines in Hoogeveen is Mig/Mag lassen.Dutch Power Welding kan verschillende lastechnieken toepassen, afhankelijk van wat nodig is voor uw opdracht. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen MIG en MAG?

Kunnen wij in Hoogeveen Lassen en wat is het verschil tussen mig en mag?

Het verschil tussen MIG en MAG lassen is al te zien in de de volledige namen. MIG staat voor Metal Inert Gas en MAG staat voor Metal Active Gas. Het verschil tussen deze twee lastechnieken is het soort beschermgas dat wordt gebruikt.

Bij MIG-lassen wordt bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium gebruikt als inert gas. Bij MAG-lassen wordt een een actief gas gebruikt, zoals koolstofdioxide (CO₂). Zo reageert een inert gas niet met het smeltbad en een actief gas wel. De MIG-lastechniek wordt dus ingezet als er geen chemische reactie gewenst is. Dutch Power Welding heeft haar werkplaats op de Buitenvaart in Hoogeveen. Maar kan ook bij u op locatie in hoogeveen mig/mag lassen .

MIG/MAG-lassen in Hoogeveen

Het verschil tussen MIG en MAG-lassen is dus voornamenlijk het beschermgas. Het lasproces is verder hetzelfde. Daarom wordt MIG/MAG-lassen altijd als 1 techniek benoemd. Bij MIG/MAG-lastechniek maken we gebruik van een elektrode die langzaam afsmelt. Er is dus een constante spanning aanwezig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld TIG-lassen waar een constante stroom wordt gebruikt.

Bij MIG/MAG lassen wordt tijdens het lasproces continu mechanisch een draad aangevoerd. Deze lasdraad wordt door de lastoorts aangevoerd en door de lasser gebruikt om de las te leggen. Tijdens het lassen ontstaat een plasmaboog. De draad in deze plasmaboog dient als elektrode en smelt af, waardoor het eveneens dienst doet als toevoegmateriaal.

Beschermgas

Bij het lassen is het beschermgas belangrijk. Tijdens het lassen smelten het werkstuk en de lasdraad. Het beschermgas zorgt er voor dat het smeltbad wordt beschermd. Zonder beschermgas zou de elektrische plasmaboog het materiaal namelijk te veel verhitten, waardoor het materiaal zou verbranden.

Elektrisch booglassen

MIG/MAG lassen is een lastechniek die onder de categorie Elektrisch booglassen valt. Binnen deze categorie worden voorwerpen die aaneen gelast moeten worden verhit door een elektrische plasmaboog, zodat het materiaal smelt en aaneen vloeit.

Gespecialiseerde medewerkers in Hoogeveen in ondermeer Mig/Mag lassen.

Al onze medewerkers zijn gespecialiseerd in één of meerdere manieren van Lassen. Meerdere van onze medewerkers zijn gespecialiseerd in mig/mag lassen. En werken allemaal vanuit Hoogeveen. Wilt u graag weten wat wij voor uw mig / mag klus kunnen betekenen in Hoogeveen of ver daar buiten? Vul ons contact formulier in en we nemen spoedig contact met u op.